26/04/2020 26/04/2020 “Δεν είναι δυνατόν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χτες γνωστή τραγουδίστρια, δική μας αγαπημένη τραγουδίστρια να ανεβαίνει σε πλατφόρμα με μεγάφωνα ως μέτρο στήριξης του ηθικού των ανθρώπων  και την ίδια στιγμή να μη λαμβάνονται μέτρα τα οποία  θα ανακουφίσουν τον εκκλησιαστικό λόγο να φτάσει στους ανθρώπους πιο γρήγορα για να αναπαυτεί η ψυχή των...
26 Απριλίου, 2020 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 16:27

“Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις Άγιες εικόνες”

Διαδώστε:
“Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις Άγιες εικόνες”

“Δεν είναι δυνατόν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χτες γνωστή τραγουδίστρια, δική μας αγαπημένη τραγουδίστρια να ανεβαίνει σε πλατφόρμα με μεγάφωνα ως μέτρο στήριξης του ηθικού των ανθρώπων  και την ίδια στιγμή να μη λαμβάνονται μέτρα τα οποία  θα ανακουφίσουν τον εκκλησιαστικό λόγο να φτάσει στους ανθρώπους πιο γρήγορα για να αναπαυτεί η ψυχή των ανθρώπων. Γιατί η ψυχή των Ελλήνων περνάει μέσα από την Εκκλησία. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε σε χρήση τα μεγάφωνα να μην ακούν οι περίοικοι τα τελούμενα στο Ναό. Αλλιώς είναι η αίσθηση στη συνοικία, στη γειτονιά όταν ακούγεται το μεγάφωνο της Εκκλησίας, της δική του ενορία του κάθε χριστιανού” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. 

“Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα για την Εκκλησία τότε θα κατανοήσουν οι πολλοί ότι πάμε σε ασφαλέστερα νερά και περνάει η πανδημία. Δεν λέω να ανοίξουν οι Εκκλησίες από τη μια μέρα στην άλλη. Έστω Να επανέλθουμε από την άλλη δευτέρα στο καθεστώς ατομικής προσευχής Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις άγιες εικόνες, τον Τίμιο Σταυρό που στέκεται άδειος ως θρίαμβος αποδεικτικό στοιχείο της Αναστάσεως. Αρκεί τόσο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλα και σε εμάς να βλέπουμε να εξαντλείται η αυστηρότητα. Πικραινόμαστε” τόνισε στη συνέχεια του κηρύγματός του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων