02/03/2019 02/03/2019 H Μητρόπολη Λαρίσης προχωρεί στην έκδοση μίας επιστημονικής επετηρίδας – περιοδικού με τίτλο «Αχιλλίου Πόλις». Η νέα έκδοση έχει σκοπό να καταδείξει τον θεολογικό λόγο σε ζητήματα υπαρξιακής αναζήτησης, να προβάλει όψεις της λαρισαϊκής ιστορίας, λαογραφίας και παράδοσης, που να σχετίζονται και με την Εκκλησία και να εγκαινιάζει έναν διάλογο Εκκλησίας και κοινωνίας. Tη συντακτική...
02 Μαρτίου, 2019 - 19:56

Νέο περιοδικό έρχεται από τη Μητρόπολη Λαρίσης

Διαδώστε:
Νέο περιοδικό έρχεται από τη Μητρόπολη Λαρίσης

H Μητρόπολη Λαρίσης προχωρεί στην έκδοση μίας επιστημονικής επετηρίδας – περιοδικού με τίτλο «Αχιλλίου Πόλις».

Η νέα έκδοση έχει σκοπό να καταδείξει τον θεολογικό λόγο σε ζητήματα υπαρξιακής αναζήτησης, να προβάλει όψεις της λαρισαϊκής ιστορίας, λαογραφίας και παράδοσης, που να σχετίζονται και με την Εκκλησία και να εγκαινιάζει έναν διάλογο Εκκλησίας και κοινωνίας.

Tη συντακτική ομάδα του περιοδικού αποτελούν ο συντοπίτης κληρικός π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος και εκπαιδευτικός, ο οποίος θα είναι διευθυντής του περιοδικού, ο Κώστας Σπανός, εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», ο γιατρός, ιστοριοδίφης Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο κ. Αθανάσιος Χρυσοβέργης, Δρ. Θεολογίας, πρώην Δήμαρχος Αμπελώνα.

Στη φωτογραφία η συντακτική επιτροπή με τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πανήγυρη του πολιούχου της πόλης Αγίου Αχιλλίου, στις 15 Μαΐου.

 

ΠΗΓΗ: LARISSANET

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων