11/04/2021 11/04/2021 Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Παλαιού Κοιμητηρίου Λαρίσης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του αδερφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Πυργετού, Βίκτωρος μοναχού. Στην ομιλία...
11 Απριλίου, 2021 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2021 - 12:04

“Ο Άγιος Γρηγόριος Ε’ πρότυπο αγάπης και θυσίας”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Γρηγόριος Ε’ πρότυπο αγάπης και θυσίας”

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Παλαιού Κοιμητηρίου Λαρίσης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του αδερφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Πυργετού, Βίκτωρος μοναχού.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο π. Βίκτωρα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγάπη προς τον Θεό αλλά και τον άνθρωπο που πρέπει να διακατέχει τον κάθε ιερωμένο παντός βαθμίδος, η οποία να φτάνει στον μέγιστο βαθμό, μέχρι αυτόν της θυσίας, ενώ πρόβαλε τον εορτάζοντα εθνοϊερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ ως πρότυπο αγάπης και θυσίας υπέρ του λαού του Θεού.

Ο νέος Διάκονος της τοπικής Εκκλησίας θα υπηρετεί τις ιεροδιακονικές ανάγκες της Ιεράς Μονής που εγκαταβιεί.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης τέλεσε τρισάγιο στους αοιδίμους προκατόχους του που είναι ενταφιασμένοι όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων