21/02/2021 21/02/2021 Στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου. Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε την αυτονόμηση του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος στηρίζεται στον εγωισμό του για να προκόψει όπως λέει στην ουσία, όμως...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 18:16

Ο άνθρωπος που τελικώς χάνει τις ρίζες και τα στηρίγματα του

Διαδώστε:
Ο άνθρωπος που τελικώς χάνει τις ρίζες και τα στηρίγματα του

Στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε την αυτονόμηση του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος στηρίζεται στον εγωισμό του για να προκόψει όπως λέει στην ουσία, όμως χάνει τις ρίζες του, χάνει τα στηρίγματα του και τελικά, επειδή κανείς δεν μπορεί μόνος του να τα γνωρίζει όλα, καταντά να κάνει λάθη, καταντά να αυτοκαταστρέφεται. Αντίθετα, η ταπείνωση αποδεικνύεται υψοποιός, μας συνδέει με τον Άγιο Θεό ώστε να έλκουμε το έλεος και την χάρη Του και μας φωτίζει έτσι ώστε στηριζόμενοι στην Αγία μας εκκλησία να πετυχαίνουμε την ουσιαστική σχέση μας με τον Θεό που οδηγεί στη σωτηρία.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων