03/11/2023 03/11/2023 Τον Άρχοντα Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τέως Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνο, ευχαριστεί η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την άμεση ανταπόκρισή του στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου, να καλύψει το κόστος της επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Ο Προσκυνηματικός ναός είχε υποστεί μεγάλες ζημιές κατά...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 14:06

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος καλύπτει τα έξοδα επισκευής του Προσκυνήματος στα Τέμπη – Ευχαριστίες από τη Μητρόπολη Λαρίσης

Διαδώστε:
Ο Αθανάσιος Μαρτίνος καλύπτει τα έξοδα επισκευής του Προσκυνήματος στα Τέμπη – Ευχαριστίες από τη Μητρόπολη Λαρίσης

Τον Άρχοντα Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τέως Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνο, ευχαριστεί η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την άμεση ανταπόκρισή του στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου, να καλύψει το κόστος της επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών.

Ο Προσκυνηματικός ναός είχε υποστεί μεγάλες ζημιές κατά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μαρτίνος, όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συνηγόρησε παράλληλα και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, εξέχων μέλος της οποίας τυγχάνει, ένα μέρος της μεγάλης δωρεάς της για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία να διατεθεί για την επανακατασκευή της πεζογέφυρας των Τεμπών.

“Πράξεις σαν και αυτήν αναβιώνουν την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Γένους και ενισχύουν την ελπίδα για τη γρήγορη επάνοδο της Θεσσαλίας μας στην ειρηνική καθημερινότητα της. Προσδοκούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν ως προς τα γραφειοκρατικώς τυπικά, ώστε σε εύλογο χρόνο, ιδίως μετά την πάροδο της χειμερινής περιόδου, να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις”, αναφέρει η Μητρόπολη.

Παρατίθεται μέρος της ανταλλαγείσας αλληλογραφίας:

Δείτε επίσης: 

Τέμπη: Το Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής αποκαλύπτεται μετά την πλημμύρα – Σώθηκε η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο (ΦΩΤΟ)

Η Μητρόπολη Λαρίσης “αδειάζει” με αποδείξεις τους “αναρμόδιους” για την κρεμαστή γέφυρα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων