20/03/2023 20/03/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης χοροστάτησε στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου στον Εσπερινό ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Βενέδικτος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων με θέμα «Ο Σταυρός η δύναμή μας». Σύμφωνα με τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη, οι πιστοί ακολουθούμε τον πρώτο...
20 Μαρτίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 16:46

Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης

Διαδώστε:
Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης χοροστάτησε στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου στον Εσπερινό ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Βενέδικτος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων με θέμα «Ο Σταυρός η δύναμή μας».

Σύμφωνα με τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη, οι πιστοί ακολουθούμε τον πρώτο σταυροφόρο που είναι ο Χριστός μας και γι’ αυτό πρέπει να αίρουμε τον σταυρό μας με αυταπάρνηση. Η άρση του σταυρού σημαίνει τη σταύρωση του παλαιού ανθρώπου αγωνιζόμενου να ξεριζώσει τα πάθη και δεύτερον υπομένοντας τις ακούσιες δοκιμασίες της ζωής καρτερικά και ευχαριστιακά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων