29/10/2021 29/10/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ναό εορτάστηκε η Αγία Σκέπη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ενότητα του λαού, που μεγαλούργησε τότε και την...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2021 - 13:39

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ναό εορτάστηκε η Αγία Σκέπη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ενότητα του λαού, που μεγαλούργησε τότε και την έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα. Ευχήθηκε δε, πάντα ελεύθεροι.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της εορτής της 28ης ΟκτωβρίουΕκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Σοφία Κυριζοπούλου, Διευθύντρια του 20ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών κατευθύνθηκαν στο Ηρώο της Λάρισας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων