30/05/2023 30/05/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος πάντα και ποικιλοτρόπως αγκαλιάζει τους ανά τον κόσμο αδελφούς Χριστιανούς Ορθοδόξους, βρέθηκε στην Λάρισα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος. Με αφορμή την εδώ παρουσία του, την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών...
30 Μαΐου, 2023 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 20:50

Ο Επίσκοπος Τζίντζας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τζίντζας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος πάντα και ποικιλοτρόπως αγκαλιάζει τους ανά τον κόσμο αδελφούς Χριστιανούς Ορθοδόξους, βρέθηκε στην Λάρισα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος.

Με αφορμή την εδώ παρουσία του, την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης (Παλαιό Κοιμητήριο).

Ο Θεοφιλέστατος, στον λόγο του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για την αγαπητική του ευλογία, που πάντα δίνει δια του προσώπου του προς την εκεί τοπική Εκκλησία και τους αδελφούς. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του για την δύναμη που παίρνουν στον αγώνα τους στην διάδοση του Ευαγγελίου, που όπως τόνισε: “Δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι ο Κύριος, που ευλογεί την κάθε μας προσπάθεια μαζί με όλους εσάς τους Λαρισαίους, οι οποίοι σήμερα γεμίσατε ασφυκτικά τον Ιερό Ναό και που πάντα σας νοιώθουμε δίπλα μας ενισχύοντάς μας ποικιλοτρόπως με την έμπρακτη αγάπη και τις προσευχές σας”.

Τέλος, υπενθύμισε τον λόγο του Χριστού: “Να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι με την αγαπητική εκείνη σχέση όπως τα τρία πρόσωπα του Αγίου Τριαδικού Θεού. Να μην αφήσουμε ποτέ και τίποτα να μας χωρίζει. Η Εκκλησία δεν κομματιάζει ποτέ. Είναι μία οικογένεια με όλους εμάς παιδιά της και πατέρα μας τον Χριστό. Πρότυπό μας ας είναι οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες, τους οποίους σήμερα τιμούμε”.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας Λαρισαίοι φίλοι της Εξωτερικής Ιεραποστολής, οργάνωσαν έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, τα οποία ήταν φιλοτεχνήματα, έργα και προσφορά της κ. Σοφίας Χελιδωνά-Στεργιούλη.

Τα έσοδα της εκθέσεως διατέθηκαν εξ ολοκλήρου προς ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ανατολικής Ουγκάντας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων