22/03/2021 22/03/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της ελεημοσύνης, τονίζοντας πώς πάνω από τη νηστεία και την άσκηση, ο Θεός θεωρεί πολύ μεγαλύτερη...
22 Μαρτίου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 15:11

«Ο Κύριος θα ελευθερώσει τους ελεήμονες από κάθε κακό»

Διαδώστε:
«Ο Κύριος θα ελευθερώσει τους ελεήμονες από κάθε κακό»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της ελεημοσύνης, τονίζοντας πώς πάνω από τη νηστεία και την άσκηση, ο Θεός θεωρεί πολύ μεγαλύτερη την ελεημοσύνη και τη συμπάθεια-συμπόνοια στους πάσχοντες αδελφούς μας, σημειώνοντας ότι όλη η Αγία Γραφή είναι γεμάτη από υποσχέσεις του Θεού για τους ελεήμονες.

Υπόσχεται ο Κύριος ότι θα ελευθερώσει τους ελεήμονες από κάθε κακό, διότι δίδοντας εμείς κάτι το υλικό, ο Θεός καθίσταται Οφειλέτης μας, και με τον τρόπο αυτό εισπράττουμε από Εκείνον κάτι το πνευματικό, κατανοώντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι έχουμε ανάγκη να προσφέρουμε και όχι μόνο να λαμβάνουμε, ενώ κατέληξε λέγοντας πώς δεν προσφέρουμε αυτό που δίνουμε, αλλά αυτό που είμαστε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων