09/11/2019 09/11/2019 Στην πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στη Νήσο της Αιγίνης, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού,...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 21:55

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στη Νήσο της Αιγίνης

Διαδώστε:
Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στη Νήσο της Αιγίνης

Στην πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στη Νήσο της Αιγίνης, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού, Πολυαρχιερατικού Εσπερινού αναφερθείς στο βίο του εορταζομένου Αγίου και το γέγονος ότι ο γόνος της Σηλυβρίας έζησε τη ζωή του ως πρόσφυγας και ως μετανάστης, καταδιωγμένος και κατασυκοφαντημένος, ανταποδίδοντας τον κατατρεγμό του όμως με ευεργεσίες.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, όστις κήρυξε τον θείο λόγο, και των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ.

Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτανεία της Αγίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στους δρόμους του ευλογημένου νησιού, όπου πλήθος κόσμου υπέμενε καρτερικά να περάσει ο Άγιος ενώπιον τους ώστε να λάβουν την ευλογία του, προπορευομένων των Μοναχικών Ταγμάτων του νησιού, με επικεφαλής την Καθηγουμένη Τιμοθέη μοναχή, η οποία με σοφία και σύνεση ηγείται της Αδελφότητος της.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προ της απολύσεως και έξωθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίνης, ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς που προσήλθαν για να συνεορτάσουν, καθώς και όλους τους Άρχοντες αλλά και τον πιστό λαό που προσέτρεξε στο Ιερό Νησί για να καταθέσει ευλαβικά τα αιτήματα του προς το Πρόσωπο του πολιούχου, εφόρου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων