04/06/2019 04/06/2019 Στον Ιερό Ναό Άγιου Ιωάννη Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία λειτουργία στις 2 Ιουνίου 2019, Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης...
04 Ιουνίου, 2019 - 10:14

Ο Μητρ.Λαρίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Λαρίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού

Στον Ιερό Ναό Άγιου Ιωάννη Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία λειτουργία στις 2 Ιουνίου 2019, Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης και οι ιερείς του ναού. Το Θείο Λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού. «Σημασία δεν έχει το θαύμα, σημασία έχει η στάση των ανθρώπων απέναντι του για να μας προειδοποιήσει η εκκλησία γι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν ανά τους αιωνες» είπε ξεκινώντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος «Ο τυφλός οποίος είχε δοκιμαστεί σκληρά από το γεγονός της τυφλώσεώς του, χρόνια ολόκληρα στο σκοτάδι, τώρα βλέπει το φως. Αυτός δε λογαριάζει, χαίρεται με το φως που βλέπει και όχι μόνο με το φως των οφθαλμών του αλλά και με το φως της ψυχής. Γι’ αυτό και πέφτει και προσκυνάει το Χριστό και ομολογεί την ευεργεσία» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης τέλεσε το μνημόσυνο της Μαρίας Λέπουρα, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του φιλόπτωχου ταμείου για 15 έτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων