02/10/2023 02/10/2023 “Να κάνετε στους ανθρώπους αυτό που θέλετε να κάνουν σε εσάς”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο χθεσινό κήρυγμά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας Λαρίσης.  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Λαρισαίους και όλους τους Έλληνες για την βοήθεια που παρείχαν στους πλημμυροπαθείς.  Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 12:45

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τους Λαρισαίους και όλους τους Έλληνες για την παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τους Λαρισαίους και όλους τους Έλληνες για την παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

“Να κάνετε στους ανθρώπους αυτό που θέλετε να κάνουν σε εσάς”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο χθεσινό κήρυγμά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας Λαρίσης.  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Λαρισαίους και όλους τους Έλληνες για την βοήθεια που παρείχαν στους πλημμυροπαθείς

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Της, του Ενοριακού Ιερού Ναού Της του Θεού Σοφίας Λαρίσης τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον πρώτο στίχο του Ευαγγελίου “να κάνετε στους ανθρώπους αυτό που θέλετε να κάνουν σε εσάς”, τονίζοντας το γεγονός πως πρέπει να νοιαζόμαστε τους άλλους και να σπεύδουμε στην ανάγκη τους.

Ευχαρίστησε δε τους Λαρισαίους και όλους τους Έλληνες για τη βοήθεια προς την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τους πλημμυροπαθείς αδερφούς και να αναδειχθεί στην περιοχή ευθύνη της στον φορέα που διένειμε τα περισσότερα αγαθά και συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλον στην ανακούφιση των πληγέντων αδερφών μας.

Ευχαρίστησε δε και τον Σύλλογο τριτέκνων για την ευγενική παρουσία του και τις δράσεις που αναπτύσσει υπέρ της ελληνικής οικογένειας.

   

Στη Δομή του Αρμενίου παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια για Σωτήριο και Νίκη από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, παραδόθηκε στη δομή του Αρμενίου από όπου θα διανεμηθεί στους πλημμυροπαθείς των γύρω χωριών, ιδίως στο Σωτήριο και τη Νίκη.

Την ανθρωπιστική βοήθεια συνόδευε ο π. Κωνσταντίνος Σβεντζούρης και την παρέδωσε στον υπεύθυνο της δομής π. Κωνσταντίνο Μπαταγκιώνη.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την αδελφική συμπαράσταση στα δύσκολα. Μακάρι ο Άγιος Θεός να μην επιτρέψει ποτέ ξανά τέτοια δοκιμασία, την οποία μόνον η αλληλεγγύη των αδελφών απαλύνει.

Διανομή κρεβατιών στον Άγιο Θωμά

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατέφθασαν στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Λαρίσης 44 κρεβάτια και 34 στρώματα, ξενοδοχειακού τύπου, τα οποία ήταν προσφορά Ιεράς Μονής της Αττικής.

Ο π. Κωνσταντίνος Μεταλλούλης, με τους συνεργάτες του Ιερού Ναού, αφού ξεφόρτωσαν το φορτηγό, διένεμαν 34 σετ (κρεβάτι και στρώμα) σε νοικοκυριά που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Επειδή τα στρώματα δε ήταν αρκετά για όλα τα κρεβάτια, η Ιερά Μητρόπολη θα καλύψει το κόστος προμήθειας στρωμάτων, ώστε να διανεμηθούν και υπόλοιπα 10 σετ.

Τραπεζικοί λογαριασμοί ενίσχυσης υπέρ των Πλημμυροπαθών

Επειδή πολλοί  ζητούν τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση ποσών υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών, η Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιεί ότι χρηματικές δωρεές για την αγορά συγκεκριμένων ειδών (νερού, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ατομικής υγιεινής και χλωρίνης) κατατίθενται στους εξής λογαριασμούς:

Τράπεζα: EUROBANK
IBAN: GR0902602170000380101971473
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR3701103970000039720457884
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR6701712550006255147578474
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ALPHA BANK
IBAN: GR2001403030303002002009804
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων