01/09/2022 01/09/2022 Για τη σημασία της ασκητικής, της προσευχής και την αντοχή στις αντιξοότητες μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος από τον Πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων Αντωνίων Αγιάς. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τιμώντας τη μνήμη των προστατών Αγίων της επαρχίας της...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2022 - 16:20

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Αγιά για την ασκητική, την προσευχή και την αντοχή στις αντιξοότητες (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Αγιά για την ασκητική, την προσευχή και την αντοχή στις αντιξοότητες (ΦΩΤΟ)

Για τη σημασία της ασκητικής, της προσευχής και την αντοχή στις αντιξοότητες μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος από τον Πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τιμώντας τη μνήμη των προστατών Αγίων της επαρχίας της Αγιάς, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ασκήσαντος τον 4ο αιώνα, και του Οσίου Αντωνίου του Νέου του εν Βεροία, ασκήσαντος στη Βέροια τον 10ο αιώνα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ασκητική της ορθοδοξίας εξαιτίας του μεγάλου Αντωνίου και του οσίου Αντωνίου του νέου, τόνισε ότι η ασκητική υπάρχει για να τονώνεται η προσευχή και η προσευχή υπάρχει για να μαθαίνει ο άνθρωπος να αντέχει σε όλες τις αντιξοότητες της ζωής και να καταξιώνεται του παραδείσου.

Ακολούθησε η  λιτανεία στους δρόμους της Αγιάς, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στο προαύλιο του Ναού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, ενώ προ της απολύσεως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. κ. Δαμασκηνός Κιαμέτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για την παρουσία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων