21/03/2024 21/03/2024 Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, συγγραφέας – πολιτικός επιστήμονας  μίλησαν στην εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή το νέο βιβλίο του κ. Χολέβα με τίτλο «Ορθοδοξία και Πατριωτισμός», την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα της ΓΕΧΑ Λαρίσης, Μανδηλαρά 14. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε...
21 Μαρτίου, 2024 - 21:48

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην παρουσίαση του βιβλίου «Ορθοδοξία και Πατριωτισμός» του Κωνσταντίνου Χολέβα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην παρουσίαση του βιβλίου «Ορθοδοξία και Πατριωτισμός» του Κωνσταντίνου Χολέβα

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, συγγραφέας – πολιτικός επιστήμονας  μίλησαν στην εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή το νέο βιβλίο του κ. Χολέβα με τίτλο «Ορθοδοξία και Πατριωτισμός», την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα της ΓΕΧΑ Λαρίσης, Μανδηλαρά 14.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Έαρ και τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Χολέβα διοργάνωσαν

Το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμό από τον κ. Ιωάννη Τσολάκη εκ μέρους της ΓΕΧΑ Λάρισας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς της πόλης, ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής της 1ης Στρατιάς και ο Υποστράτηγος Δημήτριος Πετρούλιας, Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου σε όσους από τους παρευρισκόμενους το ζήτησαν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χολέβα «Ορθοδοξία και Πατριωτισμός»:

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα για τη σχέση Ορθοδοξίας και Πατριωτισμού με βάση τα κείμενα και τη διδασκαλία αγίων, Πατέρων και εκκλησιαστικών συγγραφέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Και η απάντηση που προκύπτει είναι ότι: αποδεχόμαστε την αξία της πατρίδος και τον υγιή και αφανάτιστο πατριωτισμό αλλά απορρίπτουμε τα δυο άκρα. Από τη μια πλευρά απορρίπτουμε τον εθνοφυλετισμό, τον ρατσισμό και την εθνική αλαζονεία. Και από την άλλη πλευρά απορρίπτουμε τον άπατρι διεθνισμό, την ηττοπάθεια και τον εθνομηδενισμό.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων