17/08/2023 17/08/2023 Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου του Γ´, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο της Μυτιλήνης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του,...
17 Αυγούστου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 11:01

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου του Γ´, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο της Μυτιλήνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του, λαμβάνοντας αφορμή από τη σύνδεση της παρθενίας της Παναγίας μας με τη ζωή και την εις ουρανούς μετάστασή της, κατά το Απολυτικιο της Εορτής, τόνισε πόσο σπουδαίο γεγονός είναι η εγκράτεια και ο αγώνας κατά των παθών ως πρόκριμα ζωής αιωνίου. Επέστησε δε την προσοχή στην εγρήγορση που πρέπει να επιδεικνύει ο λαός του Θεού, το Σώμα της Εκκλησίας, ώστε να μην αλλοιωθούν τα αιωνίως παραδεδομένα, αλλά και να τονωθεί ο θεσμός της οικογένειας, ως το βασικό κύτταρο διάπλασης υγιών πολιτών και ολοκληρωμένων πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων