13/08/2023 13/08/2023 Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Άγιο Θεό και τον Ταξιάρχη Του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, λειτούργησε σήμερα στο Προσκύνημα του Αρχαγγέλου στο Μανταμάδο. Στη Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησε μαζί του ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συλλειτούργησε εν ακμή δυνάμεως, προσφώνησε τον Ποιμενάρχη και είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση κατά την οποία...
13 Αυγούστου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 21:13

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Ι.Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου 

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Ι.Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου 

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Άγιο Θεό και τον Ταξιάρχη Του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, λειτούργησε σήμερα στο Προσκύνημα του Αρχαγγέλου στο Μανταμάδο.

Στη Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησε μαζί του ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συλλειτούργησε εν ακμή δυνάμεως, προσφώνησε τον Ποιμενάρχη και είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση κατά την οποία του ανέπτυξε πτυχές του Ποιμαντορικού του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι μαθητές δε μπόρεσαν να κάνουν ένα θαύμα που τους ζητήθηκε, ενώ ο Χριστός το έκανε, κι όταν του ζήτησαν το λόγο, η απάντηση ήταν: «δια την απιστίαν ημών». Διότι οι μαθητές νόμιζαν ότι αυτοί έκαναν το θαύμα, αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις και δυνατότητες επενεργούσαν και, έστω και ασυνείδητα, δεν αναγνώριζαν το προβάδισμα στη Θεία παντοδυναμία και στον Κύριο της Δόξης, ο οποίος γνωρίζει και διοικεί και διακρατεί τα της Εκκλησίας Του.

Λαμβάνοντας από αυτό αφορμή, ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης τόνισε ότι πολλοί και λαϊκοί ακόμη, κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι διοικούν την Εκκλησία ή διακρατούν την κοινωνία ή κατευθύνουν την ιστορία. Όλα αυτά είναι της Θείας Πρόνοιας. Ο Άγιος Θεός με την πανσοφία Του μπορεί και κατευθύνει τα πάντα. Διοικεί την Εκκλησία, καθορίζει τα της κοινωνίας, διευθύνει την ιστορία. Γι’ αυτό πολλές φορές βλέπουμε σχέδια ανθρώπων να ανατρέπονται και να μένουν κενά γράμματα.

Επαίνεσε δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης για την πλούσια δραστηριότητά του, καθώς μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια μόλις, πέραν της συνέχισης της αγιογράφησης του Μητροπολιτικού Ναού, ολοκλήρωσε την ανοικοδόμηση τριών νέων Ναών, ανακαινίστηκαν εξ ολοκλήρου τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ολοκληρώθηκε και το νέο Γηροκομείο, στο Μανταμάδο, αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ανέγερση καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το παγκάρι και τον οβολό των προσκυνητών.

Επαίνεσε δε ο Σεβασμιώτατος τη χρηστή διοίκηση, την άρτια οργάνωση της Μητροπόλεως και τη συνεργασία του Ποιμενάρχη με τους κληρικούς του, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπον αυτόν και αναδεικνύουν, μέσα στη εποχή αυτή της δυσπραγίας, θαύματα, σπουδαία έργα, που είναι υπέρ του λαού του Θεού και της εποχής αυτής.

Ευχήθηκε δε, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο η ποιμαντορία του να είναι επί πολλά έτη ακόμα μακρά, αυτός δε, εν υγεία και δυνάμει, ώστε με τη σύνεση και τη σοφία του να πηδαλιουχεί τη νοητή ολκάδα της επαρχίας αυτής και να καθοδηγεί και να φωτίζει τον Κλήρο και το λαό της, για να προάγεται το λειτουργικό, το προνοιακό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας αλλά και ο λαός του Θεού να αναπαύεται προαγόμενος πνευματικά.

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων