25/10/2019 25/10/2019 Στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων για κληρικούς «Εισαγωγή στην Εξομολογητική», τα οποία τελούνται στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επομόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ομίλησε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Εφαρμογή των ιερών κανόνων στο Μυστήριο της εξομολόγησης». Τον διακεκριμένο ομιλητή...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 17:26

Ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς ομιλητής στη Λάρισα

Διαδώστε:
Ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς ομιλητής στη Λάρισα

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων για κληρικούς «Εισαγωγή στην Εξομολογητική», τα οποία τελούνται στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επομόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ομίλησε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Εφαρμογή των ιερών κανόνων στο Μυστήριο της εξομολόγησης».

Τον διακεκριμένο ομιλητή παρουσίασε στους πατέρες, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Ποιμενάρχου Λαρίσης και Τυρνάβου, Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο οποίος αφού πρωτίστως αναφέρθηκε στο βιογραφικό του, καλωσόρισε τον π. Γρηγόριο στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και τον ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη.

Ο π. Γρηγόριος, έκανε μία εκτενή αναφορά στους ιερούς κανόνες που αφορούν το μυστήριο της εξομολογήσεως, ενώ με απλό και κατανοητό τρόπο εξήγησε τη χρήση τους διότι υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα, όταν εμείς καλούμαστε πλέον ως πνευματικοί, να βρεθούμε στο πεδίο της εφαρμογής, στο πεδίο της δράσης και στο πεδίο της ενάσκησής του, αυτό το πεδίο που τελικά οι ίδιοι οι Πατέρες μας προτείνουν και ειδικά αυτό που οι Κανόνες έχουν υποδείξει με τρόπο αρκετά γενικό αλλά και μερικές φορές προσδιοριστικά συστηματικό. Συστηματικό μεν, αφαιρετικό δε. Γιατί ειδικά τα κείμενα τα κανονικά, όπως γνωρίζετε, έχουν αυτήν την αφαιρετικότητα στην γραπτή κωδική διατύπωσή τους, που κάποιες φορές δυσκολεύει την προσέγγισή τους και την κατανόησή τους. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με αρκετές ερωτήσεις από τους πατέρες, οι οποίοι καλύφθηκαν πλήρως από τις απαντήσεις του κατηρτισμένου ομιλητού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων