19/03/2019 19/03/2019 Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Μετά την απόδοση των κατανυκτικών ύμνων, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, τον εκλεκτό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Λουκά Γρηγοριάτη, από το Άγιον Όρος, το...
19 Μαρτίου, 2019 - 10:30

Ο Π. Λουκάς Γρηγοριάτης: “Η Ορθοδοξία ως πίστη και βίωμα”

Διαδώστε:
Ο Π. Λουκάς Γρηγοριάτης: “Η Ορθοδοξία ως πίστη και βίωμα”

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Μετά την απόδοση των κατανυκτικών ύμνων, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, τον εκλεκτό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Λουκά Γρηγοριάτη, από το Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας μας και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του. Ο π. Λουκάς μίλησε με θέμα “Η Ορθοδοξία ως πίστη και βίωμα“.

Ξεκίνησε την ομιλία του από το τι είναι Ορθοδοξία και πώς εμείς οι πιστοί χριστιανοί γινόμαστε αληθινά Ορθόδοξοι, έργω και τρόπω. Κατέθεσε τις εμπειρίες των Αγίων Πατέρων και τα θεόπνευστα λόγια τους και έφτασε μέχρι τους σύγχρονους Αγίους γέροντες, για να δείξει ότι η ορθοδοξία είναι βίωμα, είναι ορθοπραξία και τρόπος ζωής, στον οποίο καλούμαστε να μετέχουμε όλοι, φυλάσσοντας την αλήθεια των δογμάτων και αγαπώντας και τηρώντας την ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας. Στο τέλος οι πιστοί χριστιανοί, έλαβαν την ευχή του Αγιορείτου π. Λουκά, για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την απρόσκοπτη συνέχεια του αγώνος τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων