09/04/2021 09/04/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης τέλεσε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ηρωικό εθνοϊερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ με αφορμή τα 200 χρόνια του μαρτυρίου του στις...
09 Απριλίου, 2021 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 17:54

«Ο Πατριάρχης Γρηγόριος πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη για τους υπόδουλους Έλληνες»

Διαδώστε:
«Ο Πατριάρχης Γρηγόριος πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη για τους υπόδουλους Έλληνες»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης τέλεσε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ηρωικό εθνοϊερομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ με αφορμή τα 200 χρόνια του μαρτυρίου του στις 10 Απριλίου 1821.

Τόνισε την αγάπη του Αγίου Πατριάρχου Γρηγορίου για τους υπόδουλους Έλληνες ώστε να τους διαφυλάξει ενωμένους στην ορθόδοξη πίστη τους προετοιμάζοντάς τους για τον ξεσηκωμό και ο ίδιος αυτό το πλήρωσε με την ίδια την ζωή του ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα του 1821.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων