07/08/2021 07/08/2021 Την δαπάνη προσφοράς νερού και χυμών στους κατοίκους του Γυθείου, που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν προς τη Σκάλα Λακωνίας, αλλά και την παροχή στέγης για διανυκτέρευση προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία (για τα υγρά) με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Επίσης, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης αναβάλλεται το συνέδριο της...
07 Αυγούστου, 2021 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2021 - 19:35

Οι Μητροπόλεις Λαρίσης και Μονεμβασίας στέλνουν βοήθεια στο Γύθειο

Διαδώστε:
Οι Μητροπόλεις Λαρίσης και Μονεμβασίας στέλνουν βοήθεια στο Γύθειο

Την δαπάνη προσφοράς νερού και χυμών στους κατοίκους του Γυθείου, που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν προς τη Σκάλα Λακωνίας, αλλά και την παροχή στέγης για διανυκτέρευση προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία (για τα υγρά) με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Επίσης, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης αναβάλλεται το συνέδριο της 8ης Αυγούστου για την Επανάσταση του 1821.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι μετά τις εκτεταμένες καταστροφές, που προκλήθηκαν από τις πρωτοφανείς πυρκαϊές της τελευταίας εβδομάδας, κατά τις οποίες φθάσαμε ήδη να θρηνούμε έναν νεκρό εθελοντή πυροσβέστη, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάνθρωποί μας υπέστησαν την ταλαιπωρία των εκκενώσεων, των υπαίθριων διανυκτερεύσεων και της απώλειας περιουσιών, παρέλκει η πραγματοποίηση του προγραμματισθέντος Συνεδρίου την 8η Αυγούστου 2021 στη Ραψάνη, προκειμένου με την αφορμή της επετείου των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, να τιμηθούν οι διδάσκαλοι του Γένους που έδρασαν και δίδαξαν στη Σχολή της Ραψάνης και σμίλευσαν και χάλκευσαν την ψυχή και το φρόνημα του Γένους.

Η αναβολή του Συνεδρίου κρίνεται σκόπιμη εν όψει του αισθήματος αγωνίας και θλίψεως που έχει κατακλείσει όλην την χώρα, αλλά και προκειμένου ο μηχανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου να μπορέσει απερίσπαστος να επικεντρωθεί στο έργο της ανακούφισης των πυροπλήκτων και όποιας άλλης συνδρομής του ζητηθεί.

Ήδη η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, πρόκειται να καλύψουν την δαπάνη προσφοράς εμφιαλωμένου νερού και χυμών στους κατοίκους του Γυθείου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν απόψε να το εκκενώσουν και κατέφυγαν στη Σκάλα Λακωνίας. Επίσης, ανακοινώνεται ότι ήδη υπεδείχθησαν στην Ιερά Σύνοδο και την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων οι χώροι που μπορεί να διαθέσει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για προσωρινή διανυκτέρευση πυροπαθών αδελφών μας από γειτονικές περιοχές, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη προς τούτο. Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου προσκαλεί σε πανστρατιά προσευχής ώστε ο Μεταμορφωθείς Κύριος και η Υπεραγία Θεοτόκος να σπεύσουν βοηθοί και προστάτες της πατρίδας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων