06/12/2023 06/12/2023 Μεγαλοπρεπώς τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής προέστη, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. κ. Νικόδημος Γαλιάτσος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της Ενορίας. Ο π....
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 11:20

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Μεγαλοπρεπώς τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής προέστη, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. κ. Νικόδημος Γαλιάτσος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της Ενορίας.

Ο π. Νικόδημος, στο κήρυγμα του, μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας και αναφέρθηκε σε μερικά τινά εκ των θαυμασίων της ζωής του εορταζομένου Αγίου, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έχει προσβληθεί από την ασθένεια του κορονοϊού που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε έξαρση στην πόλη.

Πλήθος πιστών χριστιανών από νωρίς το απόγευμα προσκύνησαν την εφέστιο ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το χαριτόβρυτο τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων