06/12/2019 06/12/2019 Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.   Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβυτέρους τον π. Ιωάννη Κατρανίδη, εφημέριο του Ι. Ν....
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 18:58

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

 

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβυτέρους τον π. Ιωάννη Κατρανίδη, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης και υπεύθυνο προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως και τον π. Κωνσταντίνο Μεταλούλη, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Θωμά Λαρίσης και υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης της Μητροπόλεως.

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε πρωτίστως στη ζωή του Αγίου Νικολάου και στα θαύματα του, αλλά τόνισε ιδιαίτερα την ταπείνωση του, μία ταπείνωση που δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά γινόταν πράξη, διότι πάντοτε προσέφερε τη θέση του στους άλλους, χωρίς να υπολογίζει τις θέσεις και τα αξιώματα με τα οποία η Εκκλησία τον ετίμησε. Εκείνος τιμούσε τους πάντες, μικρούς και μεγάλους, και ο Άγιος Τριαδικός Θεός τον τίμησε με την Αγιότητα που του χάρισε, ώστε να είναι ο πιο λαοφιλής Άγιος της Ορθοδοξίας.

Προ της απολύσεως του εσπερινού, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ευχήθηκε ο εορταζόμενος Άγιος να πρεσβεύει για τους πιστούς χριστιανούς και να τους ενισχύει στη ζωή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων