26/07/2019 26/07/2019 Στην ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Τα Αμπελάκια, χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, φημίζονται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε μεγάλη οικονομική...
26 Ιουλίου, 2019 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2019 - 9:42

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή στα Ιστορικά Αμπελάκια

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή στα Ιστορικά Αμπελάκια

Στην ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Τα Αμπελάκια, χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, φημίζονται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και τη βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τόνισε στο κήρυγμα του την σπουδαιότητα της πίστεως της εορταζούσης Αγίας και κάλεσε όλους τους ευσεβείς κατοίκους να μιμηθούν την έφορο και προστάτιδα τους, ενώ προ της απολύσεως χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο, τον εφημέριο της ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Αμπελακίων π. Βασίλειο Γαλούση, αναγνωρίζοντας με την επίδοση του οφικίου την εργατικότητα και τη φιλοτιμία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων