13/05/2019 13/05/2019 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου η πρεμιέρα του θεατρικού έργου “«Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»)”, το οποίο είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν, από την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας. Η υπόθεση μας μεταφέρει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η πίστη στον Χριστό διωκόταν και άφθονο έρεε...
13 Μαΐου, 2019 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 22:37

Πρεμιέρα για το θεατρικό έργο “Στη Ρώμη των διωγμών”

Διαδώστε:
Πρεμιέρα για το θεατρικό έργο “Στη Ρώμη των διωγμών”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου η πρεμιέρα του θεατρικού έργου “«Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»)”, το οποίο είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν, από την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Η υπόθεση μας μεταφέρει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η πίστη στον Χριστό διωκόταν και άφθονο έρεε το αίμα των Μαρτύρων της Εκκλησίας. Αυτό που τονίζεται εδώ είναι η μεταποιητική δύναμη του Αναστημένου Χριστού, που μεταβάλλει ελεύθερα και μυστικά τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο από «άγριο» σε «Άγιο», που εξημερώνει συνειδήσεις, που αλλοιώνει τις καρδιές, για να εισέλθουν στον Νυμφώνα της Βασιλείας του Θεού και μάλιστα χωρίς εξαναγκασμό, αλλά καρδιακά, ήρεμα, εσωτερικά.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 4ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διωγμού του Διοκλητιανού. Η Φαβιόλα, μια Ρωμαία ευγενικής καταγωγής, με πλούτη και ανώτερη μόρφωση, δεν είναι ευχαριστημένη από ζωή της. Η έντονη συζήτηση με τη χριστιανή σκλάβα της, τη Σύρα, την εμφανίζει μειωμένη μπροστά στην ταπεινοφροσύνη, την ωριμότητα της σκέψης και την αφοσίωση στο πρόσωπό της που δείχνει η νεαρή χριστιανή. Τόσο η αυτοθυσία και η σταδιακή αποκάλυψη της χριστιανικής διδασκαλίας που συντελείται από τη χριστιανή δούλη, όσο και η δημόσια ομολογία της χριστιανικής πίστης από την αγαπημένη της εξαδέρφη, την Αγνή, συμβάλλουν στην βαθμιαία μεταστροφή της περήφανης Ρωμαίας και τελικά στην αποδοχή της νέας θρησκείας. Μέσα από μια σειρά απρόσμενων και συχνά σκληρών γεγονότων η ηρωίδα μας ασπάζεται τον Χριστιανισμό και γίνεται κοινωνός της αλήθειας.

Το έργο ανέβηκε σε διασκευή κειμένου και (ερασιτεχνική) σκηνοθετική επιμέλεια του Ιωάννη Τσιάτσιου, σκηνικά του Γιάννη Γεωργιάδη, μουσική του Γιώργου Αλεξόπουλου και ενδυματολογική επιμέλεια & φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Δήμητρα Δρομπίλα, Χρυσούλα Ζαγκότη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κούκου, Στέλιος Κούκος, Αναστασία Μπουχώρη, Κωνσταντίνος Νικολακούλης, Ιωάννης Τσιάτσιος, Άννα Τσιτσιρίκα και Ελένη Φούκου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου (Δευτέρα 13, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαϊου), στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων