16/01/2024 16/01/2024 Ξεκάθαρος για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στις συζητήσεις που γίνονται για το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων, το οποίο πρόκειται να φέρει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: “πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης” το οποίο επαναλαμβάνει καταστάσεις του 2008 και ότι “η...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 9:24

“Πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης” – Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος για γάμο ομοφύλων – Ανησυχία για την παρένθετη μητρότητα

Διαδώστε:
“Πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης” – Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος για γάμο ομοφύλων – Ανησυχία για την παρένθετη μητρότητα

Ξεκάθαρος για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στις συζητήσεις που γίνονται για το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων, το οποίο πρόκειται να φέρει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: “πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης” το οποίο επαναλαμβάνει καταστάσεις του 2008 και ότι “η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με όρους ουσιαστικούς”.

Επανάληψη του ίδιου κόλπου

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξέφρασε την ανησυχία του καθώς όπως επεσήμανε “έτσι όπως είναι το νέος νόμος μου θυμίζει την επανάληψη του ιδίου κόλπου, θα πάμε σε κάτι ελαφρό έτσι ώστε να μας ανοίγει την πόρτα και κάποιοι να μπορούν να διεκδικήσουν καταδίκη της χώρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και συνέχεια το όποιο κόμμα και να είναι τότε στην εξουσία να πει ότι καταδικάστηκαν και πρέπει να δώσουμε παραπάνω πράγματα. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία ανάγκη που πρέπει να διαχειριστεί η υφιστάμενη νομοθεσία διότι δεν θίγεται κανένα δικαίωμα, δεν υπάρχει ανισότητα. Δίνουμε πηγαίους τίτλους σε νομοσχέδια και σε νόμους δημιουργώντας εντυπώσεις, θυμίζω ότι και στο μνημόνιο είχαν τίτλος φοβερούς περί σωτηρίας και ανακούφισης”.

“Αν υπήρχε καταστρατήγηση δικαιώματος, αν υπήρχε προσβολή της οποιασδήποτε ισότητας δεν θα είχαμε νομοθεσία αλλά νομολογία δηλαδή το συμβούλιο της επικρατείας, το αρμόδιο δικαστήριο για να προστατεύει τα δικαιώματα τα συνταγματικώς απονεμημένα θα είχε επέμβει. Για να μην έχει επέμβει λοιπόν το συμβούλιο της επικρατείας για να μην έχουμε νομολογία τέτοια πάει να πει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα της συνταγματικότητας καταπάτηση των δικαιωμάτων” συμπλήρωσε.

Η μεγάλη ανησυχία για την παρένθετη μητρότητα

“Πάμε λοιπόν να ρυθμίσουμε κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ποιοι και πόσοι το απαιτούν και μάλιστα με όρους που δημιουργούν προβλήματα για την επόμενη μέρα. Και συγκεκριμένα αυτό που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της εκκλησίας είναι οι όροι και τα όρια που θα τεθούν στην παρένθετη μητρότητα” τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι “στην παρούσα φάση η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται σε γυναίκα που είναι συγγενής της γυναίκας που έχει το πρόβλημα και δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, μπορεί να τεθεί μόνο με όρους εθελοντικός δηλαδή χωρίς να πάρει χρήματα αυτή που θα γίνει παρένθετη μητέρα. Και επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχουν ιατρικοί και βιολογικοί λόγοι που δεν επιτρέπουν την κυοφορία από την κανονική μητέρα. Με όρους λοιπόν απόλυτου σεβασμού προς το γεγονός της δημιουργίας ενός ανθρώπου που πρόκειται να έρθει στον κόσμο και με όρους σεβασμού στην προσφορά μιας γυναίκας προς μία άλλη. Αυτό φαίνεται ότι σε μελλοντικό βαθμό θα καταστρατηγηθεί, θα έχουμε ακόμη και επί χρήμασι κυοφορίες. Πράγμα το οποίο δημιουργεί μία εμπορευματοποίηση η οποία είναι απαράδεκτη από την εκκλησία της Ελλάδος” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΒΙΝΤΕΟ: Έλενα Σταματοπούλου//LarissaPress

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων