05/05/2023 05/05/2023 Το Α’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει φέτος η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο πλαίσιο εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αχιλλίου, η μνήμη του οποίο τιμάται στις 15 Μαϊου. Έξι χορωδίες, με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικό ύφος, με διαφορετική διαδρομή, με κοινό όραμα την ανάδειξη της μουσικής μας παραδόσεως, με κοινό στόχο την...
05 Μαΐου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 9:00

Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στη Λάρισα

Διαδώστε:
Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στη Λάρισα

Το Α’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει φέτος η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο πλαίσιο εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αχιλλίου, η μνήμη του οποίο τιμάται στις 15 Μαϊου.

Έξι χορωδίες, με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικό ύφος, με διαφορετική διαδρομή, με κοινό όραμα την ανάδειξη της μουσικής μας παραδόσεως, με κοινό στόχο την ανάδειξη όσων περισσότερων ψαλτών και κοινή την στράτευση στην διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας θα εμφανιστούν από κοινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, “για να χαρεί η Λάρισα και να τις απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό” όπως σημειώνει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Με την πρωτοβουλία αυτή προστίθεται στο αμιγώς πνευματικό κομμάτι των λατρευτικών ευκαιριών, κάτι επιπλέον “που συνδυάζει πνευματικότητα και παραγωγή πολιτισμού”, αναφέρει ο Σεβασμιώατος και ενημερώνει ότι το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί ως εξής:

“Την πρώτη λοιπόν ημέρα του Α´ Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, την Τρίτη 9 Μαίου και ώρα 19.00’, στην διάρκεια της εκδηλώσεως, θα απονεμηθούν τα πτυχία και διπλώματα όσων μαθητών απεφοίτησαν κατά την περσινή χρονιά από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», για να χαρούμε όλοι μαζί τους νέους καρπούς της προσπάθειας μαθητείας στην Βυζαντινή μας Παράδοση. Την δε δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, την Πέμπτη 11 Μαίου και ώρα 19.00’, στην διάρκεια της εκδηλώσεως, θα τιμηθεί ο επί δεκαετίες ολόκληρες Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού, του Αγίου Αχιλλίου, Μουσικολογιώτατος κ. Κυριαζής Δασκαλούδης, ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την πιστότητα και δεξιοτεχνία στον τρόπο αποδόσεως των ψαλλομένων, αλλά και για το ότι εξαιτίας του η Λάρισα καθιερώθηκε ως μουσικόφιλη πόλη και έγινε διάσημη για τον Πρωτοψάλτη της”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων