15/09/2022 15/09/2022 Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, για την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής μεγάλου ομίλου προσκυνητών από την Μητρόπολη. Στο κήρυγμα του ο κ. Ιερώνυμος, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 11:56

Στην Τήνο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος με προσκυνητές από τη Λάρισα

Διαδώστε:
Στην Τήνο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος με προσκυνητές από τη Λάρισα

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, για την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής μεγάλου ομίλου προσκυνητών από την Μητρόπολη.

Στο κήρυγμα του ο κ. Ιερώνυμος, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό του και την κυριαρχική του άδεια, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Φανερό για την πρόφρονη φιλοξενία, τους πατέρες και τα μέλη της Ιδρύματος.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, παίρνοντας αφορμή από το ότι οι ειδωλολάτρες στο σημείο εκείνο είχαν ανεγείρει ναό προς τιμή της Αφροδίτης, τόνισε πώς αντιστρατεύονται τα σαρκικά παραπτώματα την υγειά πνευματική ζωή, αλλά και πόσοι εξαιτίας της ηθικής της Εκκλησίας την πολεμούν μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να απελευθερωθούν από τα πάθη τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων