06/03/2019 06/03/2019 Το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στον Κύκλο Νέων ‭Φοιτητών και Επιστημόνων “Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…” που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη»‬ ‭του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, μίλησε ο‬ ‭Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, Στρατιωτικός Ιερέας‬ ‭της Αεροπορίας π. Αθανάσιος Τσιμενίδης, ο οποίος ‭ανέπτυξε το θέμα: ‭«Στις πύλες της Σαρακοστής‬». Ο ομιλητής, αφορμώμενος από τις ευαγγελικές...
06 Μαρτίου, 2019 - 22:22

“Στις πύλες της Σαρακοστής”. Ομιλία σε νέους Επιστήμονες στη Λάρισα

Διαδώστε:
“Στις πύλες της Σαρακοστής”. Ομιλία σε νέους Επιστήμονες στη Λάρισα

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στον Κύκλο Νέων ‭Φοιτητών και Επιστημόνων “Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…” που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη»‬ ‭του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, μίλησε ο‬ ‭Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, Στρατιωτικός Ιερέας‬ ‭της Αεροπορίας π. Αθανάσιος Τσιμενίδης, ο οποίος ‭ανέπτυξε το θέμα: ‭«Στις πύλες της Σαρακοστής‬».

Ο ομιλητής, αφορμώμενος από τις ευαγγελικές περικοπές των 3 πρώτων Κυριακών του Τριωδίου, απέδειξε ότι ακόμη και σήμερα έχουμε ως πρότυπα την υπερβολική προσκόλληση στους τύπους του Φαρισαίου και του πρεσβύτερου γιου, καθώς προσπαθούμε να δικαιώσουμε τον εαυτό μας μέσα από τη σύγκριση με τον άλλον. Αποτυγχάνουμε, όμως, γιατί αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη συγχωρητικότητα και την απεραντοσύνη της αγάπης του Θεού που δέχτηκε την ειλικρινή συντριβή και τη μετάνοια του Τελώνη και του Ασώτου. Μας κάλεσε να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες και να συντρίψουμε το «εγώ» μας στη διακονία του «εν ανάγκη» αδερφού, δηλαδή του ίδιου του Κυρίου, καθώς αυτή θα είναι τελικά και η Κρίση μας. Μόνο μέσω αυτής της ταπείνωσης θα μπορέσουμε αυτήν την Σαρακοστή να συμπορευτούμε μαζί Του -όπως οι Άγιοι στην πορεία στο Γολγοθά- και να βιώσουμε και τη δική μας Ανάσταση! Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε ένας σύντομος και εποικοδομητικός διάλογος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων