13/04/2021 13/04/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή 11 Απριλίου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ξεκινώντας από το Μέγα Προκείμενο «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου» και την ολοκάρδια προσευχή του κάθε χριστιανού να τον...
13 Απριλίου, 2021 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 12:43

Στον Άγιο Αθανάσιο Λαρίσης ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Διαδώστε:
Στον Άγιο Αθανάσιο Λαρίσης ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή 11 Απριλίου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ξεκινώντας από το Μέγα Προκείμενο «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου» και την ολοκάρδια προσευχή του κάθε χριστιανού να τον ελεήσει ο Άγιος Θεός και να παραβλέψει τις αμαρτίες του, έφτασε να αναλύσει τα ιδιόμελα των αποστίχων του εσπερινού που αναφέρονται το μεν πρώτο στην παραβολή του Κυρίου του αμπελώνος και των εργατών που εργάζονται σε Αυτόν, το δε δεύτερο στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ως απόδειξη της αγαπητικής ανταπόκρισης του Αγίου Θεού και της προσδοκίας του ο άνθρωπος να σταθεί προς Αυτόν για να αναδειχθεί παιδί Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων