07/09/2021 07/09/2021 Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού Λάρισας τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως “η γενική αίσθηση στην κοινωνία μας είναι ότι όλοι είμαστε αδικημένοι και πάνω σε αυτό το αίσθημα της αδικίας πατάνε πολλοί για να ξεσηκωθούν ή και...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 18:31

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού Λάρισας τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως “η γενική αίσθηση στην κοινωνία μας είναι ότι όλοι είμαστε αδικημένοι και πάνω σε αυτό το αίσθημα της αδικίας πατάνε πολλοί για να ξεσηκωθούν ή και για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδικίες. Γενικά στην κοινωνία μας την αδικία την θεωρούμε τρόπο ζωής. Αυτό, όμως, είναι αδικαιολόγητο, γιατί είμαστε οι σκανδαλωδώς ευεργετημένοι και υπερβολικά ευνοημένοι. Και τούτο διότι αν και προσβάλαμε και αδικήσαμε τον Άγιο Θεό με την παρακοή μας, Αυτός δεν μας εκδικήθηκε αλλά έστειλε τον Μονογενή του Υιό να πάθει για εμάς. Αυτήν την ευεργεσία της θείας αγάπης οφείλουμε εμείς να ξεπληρώνουμε προς τους συνανθρώπους μας συγχωρώντας και ξεχνώντας τα όποια αβλεπτήματά τους προς εμάς“.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε στο ψψψ τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο, παρουσία τον διοικητικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων