14/03/2021 14/03/2021 Στον Iερό Nαό Aγίου Γεωργίου Tυρνάβου, του οποίου ο τρούλος κόπηκε από τους πρόσφατους σεισμούς, μετέβη και λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία είναι η πιο πνευματική περίοδος του έτους. Σημείωσε πως το Ευαγγέλιο ξεκινά με...
14 Μαρτίου, 2021 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 14:25

Στον «Τραυματισμένο» Άγιο Γεώργιο Tυρνάβου ο Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον «Τραυματισμένο» Άγιο Γεώργιο Tυρνάβου ο Μητρ. Λαρίσης

Στον Iερό Nαό Aγίου Γεωργίου Tυρνάβου, του οποίου ο τρούλος κόπηκε από τους πρόσφατους σεισμούς, μετέβη και λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία είναι η πιο πνευματική περίοδος του έτους. Σημείωσε πως το Ευαγγέλιο ξεκινά με μήνυμα συγχωρήσεως για να συνεχίσει με μήνυμα αλληλοβοήθειας και μυστικού ασκητικού αγώνος.

Tόνισε δε οτι, αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να μας χαρακτηρίζουν στην προσπάθειά να ξαναχτιστεί η πόλη. Eνότητα, Αλληλοβοήθεια και Μυστικότητα σε ότι καλό κάνουμε για να δει ο Πατέρας μας ο επουράνιος και να μας ανταποδώσει στα φανερά.

O Σεβασμιώτατος επαίνεσε τη διάθεση της ενορίας να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές από τους σεισμούς, κάτι που φάνηκε με την τοποθέτηση ειδικής επιστηρικτικής σκαλωσιάς, η οποία συγκρατεί τον κομμένο τρούλο του ναού έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι κατάρρευσης και τραυματισμού.

Oυσιαστικά ο ναός πραγματοποίησε το πρώτο αντισεισμικό έργο προστασίας μετά τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή και αυτό αναδεικνύει και το φιλότιμο των χριστιανώνκαι τον πόθο της Ιεράς Μητροπόλεως οι εργασίες αποκατάστασης να προχωρήσουν γρήγορα.

“Προηγούνται βέβαια οι εμπερίστατοι άστεγοι αδελφοί μας όμως και οι ναοί πρέπει να συντηρηθούν γρήγορα ώστε να μην προλάβουν οι βροχές του φθινοπώρου να κάνουν ζημιά στις αγιογραφίες και τα κειμήλιά μας” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Eυχήθηκε δε σε όλους καλή και πνευματική περίοδο με δύναμη και θάρρος, ώστε και πνευματικά να ορθωθούμε και υλικά να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ακούστε το Κήρυγμα του Μητροπολίτου:

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων