18/02/2019 18/02/2019 Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις  18.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ.Ιερωνύμου με θέμα: «Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης» Aκολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:07

«Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Διαδώστε:
«Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις  18.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ.Ιερωνύμου με θέμα: «Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Aκολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στα πλαίσια του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, κλείνοντας τα 10 χρόνια του φέτος, θέλησε να θέσει το μεγάλο αυτό ζήτημα του τρόπου άσκησης της φιλανθρωπίας όπως εκφράστηκε πολύ έντονα μέσα στα χρόνια της κρίσης, και θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για μία διαλογική συζήτηση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Ιερώνυμου. Η Εκκλησία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι η ίδια η κοινωνία με το διαχρονικό φιλανθρωπικό της έργο και καθοδηγεί με τους πνευματικούς ποιμένες οι οποίοι φροντίζουν και για τις υλικές ανάγκες των ενοριτών, με καθημερινά συσσίτια, ιδρύματα, Ιεραποστολές ανά τον κόσμο, στέγες ορφανών και γερόντων, που προσφέρουν θαλπωρή και παρηγοριά σε πολλές πονεμένες ψυχές. Αυτά γίνονταν και στην αρχαία εκκλησία: η λατρευτική σύναξη ήταν συνδυασμένη με τη φιλανθρωπία.

Σε αυτή την εκδήλωση του Φεστιβάλ, δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί.

Για την οργανωτική Επιτροπή

Σύλλογος Αργιθεατών ν.Λάρισας “Ο Άγιος Νικόλαος”

Σύλλογος Ποντίων ν.Λάρισας

Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων