04/01/2024 04/01/2024 Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη τεκνοθεσία μίλησαν ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή τους. «Η εκκλησία ήταν πάντοτε στήριγμα για κάθε εμπερίστατο άνθρωπο και αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών. Το κοινωνικό έργο της εκκλησίας αν και πλούσιο είναι αθόρυβο. Ιδιαίτερα,...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 15:08

Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με Μητροπολίτη Λαρίσης: Συναντίληψη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

Διαδώστε:
Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με Μητροπολίτη Λαρίσης: Συναντίληψη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη τεκνοθεσία μίλησαν ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή τους.

«Η εκκλησία ήταν πάντοτε στήριγμα για κάθε εμπερίστατο άνθρωπο και αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών. Το κοινωνικό έργο της εκκλησίας αν και πλούσιο είναι αθόρυβο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι ευρύτερες ανάγκες, όπως και η ψυχική στήριξη προς τους συνανθρώπους μας, είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερες. Στην αποστολή αυτή η μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανταποκρίνεται πλήρως, μαζί με το κύριο πνευματικό της καθήκον, χάρις στον κλήρο και τους λαϊκούς συνεργάτες της, υπό την καθοδήγηση ενός χαρισματικού ιεράρχη, ο οποίος με αγάπη και ζέση συντονίζει το σπουδαίο αυτό έργο», είπε ο δρ. Χαρακόπουλος.

Επ’ ευκαιρία του νέου έτους, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) ευχήθηκε «υγεία και μακροημέρευση με θεία φώτιση ώστε να επιτελεί την αποστολή του με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο».

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Θεσσαλό πολιτικό για τις ευχές του, και τον συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ιδιαιτέρως για τη διάσωση της Αγίας Σοφίας –για την οποία ο τόμος που εξέδωσε η ΔΣΟ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών- και την προώθηση των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης με αφορμή την έντονη φημολογία για την ενδεχόμενη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και της συνεπαγόμενης τεκνοθεσίας, συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για το σθένος του να ξεκαθαρίσει εξ αρχής και δημοσίως την θέση του, η οποία εδράζεται σε στέρεη επιχειρηματολογία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον Σεβσαμιώτατο κ. Ιερώνυμο ένα αριθμημένο ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου από τη φωτοθήκη της Σιμονόπετρας του Αγίου Όρους, που τυπώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης της ΔΣΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων