10/01/2024 10/01/2024 Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης, μετά από πρόσκληση του Ιεράρχη. Οι δυο άνδρες συνομίλησαν για το σοβαρό δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και όλη η Δύση, με μια γέννηση να αντιστοιχεί σε δυο θανάτους....
10 Ιανουαρίου, 2024 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 15:59

Συνάντηση Μητροπολίτη Λαρίσης με τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Λαρίσης με τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης, μετά από πρόσκληση του Ιεράρχη.

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν για το σοβαρό δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και όλη η Δύση, με μια γέννηση να αντιστοιχεί σε δυο θανάτους. «Πρόκειται για ένα αρνητικό ισοζύγιο, το οποίο δυστυχώς κλιμακώνεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα», σημείωσε ο κ. Κέλλας, τονίζοντας:

«Η Κυβέρνηση, ήδη από την προηγούμενη θητεία της έχει θέσει τα θεμέλια για την ανατροπή αυτού του ιδιαίτερα ανησυχητικού φαινομένου. Στηρίζει με κάθε τρόπο την ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας συνεχώς οικονομικά και κοινωνικά μέτρα».

Κατά τη συζήτησή τους για τις σημαντικές καταστροφές που προκάλεσε στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το καιρικό φαινόμενο «Daniel», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε πως «η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Κέλλας εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ιεράρχη για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και της Μητρόπολης, καθώς και για την πολύτιμη συνεισφορά της Εκκλησίας στα προβλήματα της καθημερινότητας των πληγέντων, από τη θεομηνία, πολιτών.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο επερχόμενο νομοθετικό έργο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που φέρεται ότι θα επιχειρήσει να μεταβάλει το οικογενειακό δίκαιο, με τον Λαρισαίο πολιτικό να σημειώνει ότι «δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, αναμένοντας το πλαίσιο και τις ειδικότερες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το εν λόγω νομοσχέδιο, όταν αυτό κατατεθεί, ώστε να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους».

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο Χρήστος Κέλλας, εξαίροντας το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά, να πάρω την πολύτιμη ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης. Η συνεργασία μας με τον κ. Ιερώνυμο, το θεάρεστο έργο του οποίου είναι γνωστό, είναι γόνιμη και ουσιαστική, προς όφελος, πάντα των πολιτών της Λάρισας. Εκκλησία και Πολιτεία πορεύονται μαζί, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων