04/02/2024 04/02/2024 Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και σε συνεργασία με την Ιεραποστολική Αδελφότητα «Στα ίχνη του Πατροκοσμά (Παράρτημα Λάρισας)», διοργανώθηκε στον χώρο της Μητρόπολης «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ», μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Επίσκοπο Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, με σκοπό την καλλιέργεια της ιεραποστολικής συνείδησης στον λαό του Θεού και...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 14:58

Το 1ο Ιεραποστολικό Συμπόσιο στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Διαδώστε:
Το 1ο Ιεραποστολικό Συμπόσιο στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και σε συνεργασία με την Ιεραποστολική Αδελφότητα «Στα ίχνη του Πατροκοσμά (Παράρτημα Λάρισας)», διοργανώθηκε στον χώρο της Μητρόπολης «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ», μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Επίσκοπο Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, με σκοπό την καλλιέργεια της ιεραποστολικής συνείδησης στον λαό του Θεού και την καλύτερη συμπαράσταση στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού στο έργο της Ιεραποστολής, όχι τόσο στην Αφρική που αποτελεί αρμοδιότητα και αναφαίρετο δικαίωμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όσο στην Ελλάδα όπου πολλοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται πολλές φορές χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους με αποτέλεσμα την ανάλωση δυνάμεων με λάθος τρόπο.

Περαιτέρω, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη καλλιέργειας ιεραποστολικού πνεύματος τόσο για το Εσωτερικό, όσο και για το Εξωτερικό, ως το πρωταρχικό στοιχείο του εκκλησιαστικού φρονήματος.

Ακολούθησε η ομιλία του Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, με θέμα: «Εξωτερική Ιεραποστολή, η εποποΐα του νεώτερου Ελληνισμού. Ανάγκη συνέχισης στον 21ο αιώνα».

Αμέσως μετά την ομιλία του Θεοφιλεστάτου, ακολούθησε γόνιμος διάλογος για την περαιτέρω οργάνωση του ιεραποστολικού έργου στη Δυτική Τανζανία, ενώ όλοι οι σύλλογοι που συμμετείχαν παρουσίασαν την ήδη ιεραποστολική τους δραστηριότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων