27/11/2022 27/11/2022 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Κόκκοτα και την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού της αδερφότητος της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 - 17:47

Χειροτονία Πρεσβυτέρου και Ιεροδιακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου και Ιεροδιακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Κόκκοτα και την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού της αδερφότητος της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού π. Ιερωνύμου Γουλιώτη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο του Αποστόλου «Χριστός ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν..», αναφέρθηκε στο πως ο Χριστός γκρεμίζει το μεσότοιχο της έχθρας μεταξύ Θεού και ανθρώπων, κάτι το οποίο συνεχίζουν διαχρονικά οι κληρικοί γκρεμίζοντας τα διαχωριστικά τοίχοι που οι άνθρωποι και τα λάθη τους συχνά υψώνουν χωρίζοντας οικογένειες, φιλίες, την ίδια την κοινωνία.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, να ακούσει τα τραγούδια τους, να τους ευχηθεί και να μοιραστεί τη χαρά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων