20/11/2021 20/11/2021 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Μοναστηρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 18:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 17:49

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Λαρίσης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Μοναστηρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μητροπόλεώς Λαρίσης π. Νικολάου Μαριτσούδη, εγγάμου ιερέως, πατέρα τριών τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος στις νουθεσίες του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στο γεγονός οτι ως ιερέας δεν αρκεί μόνο να απέχει αμαρτιών, αλλά πρέπει να προΐσταται έργων αγαθών. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κάθε κληρικός είναι πνευματικός ηγέτης και ως τέτοιος οφείλει να σταθεί.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της σταδιακής ωρίμανσης της κάθε ψυχής και ζήτησε από τους πιστούς να κατανοήσουν ότι και ο νέος ιερεύς χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα καταρτίσεως μέχρι να αναλάβει τα εφημεριακά του καθήκοντα. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς ιερέας μοίρασε το Αντίδωρο στο εκκλησίασμα, δεχόμενος τις ευχές των πιστών.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος μετά τη Δοξολογία χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Βαϊόπουλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων