28/08/2021 28/08/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και για λογαριασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον ευλαβέστατο διάκονο κ. Ιωάννη Πανόπουλο, γιο του...
28 Αυγούστου, 2021 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 18:25

Ζωγράφου: Διάκονος ο υιός του εφημερίου του Ιερού Ναού

Διαδώστε:
Ζωγράφου: Διάκονος ο υιός του εφημερίου του Ιερού Ναού

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και για λογαριασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον ευλαβέστατο διάκονο κ. Ιωάννη Πανόπουλο, γιο του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Χαραλάμπους Πανόπουλου, με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος συνδέεται με φιλία ετών.

Στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία μας η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας αφού από την οποία γεννήθηκε ο Χριστός, αλλά και στο Μυστήριο της Ιερωσύνης, από το οποίο προκύπτει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και όπως η Παναγία σάρκωσε το Λόγο του Θεού ίνα σωθή ο κόσμος δι’ αυτού, έτσι και η Ιερωσύνη προσφέρει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού υπέρ της του κόσμου Ζωής και Σωτηρίας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία με την οικογένεια του νεοχειροτονουμένου, τον οποίο γνωρίζει από την ηλικία των επτά ετών και χαίρεται διότι από ένα τέτοιο πνευματικό οικογενειακό περιβάλλον ανεδείχθη ένας διάκονος του πυρίφλεκτου θυσιαστηρίου.

Προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ναού π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο οποίος έδωσε την ευλογία Του, να τελέσει την χειροτονία ο Ποιμενάρχης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χρόνια και στη συνεργασία τους στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την αγάπη προς το πρόσωπό του και ευχήθηκε άλυπη και καρποφόρα διακονία στον νέο διάκονο.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων