06/11/2018 06/11/2018 To διήμερο της Παρασκευής 2 και Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά μετέβη στον Πύργο Ηλείας με αφορμή την διεξαγωγή του Γ’ Πανελληνίου Συνεδρίου επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού). Συνδιοργανωτές του εν λόγω Συνεδρίου...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 10:09

Ο Μητρ. Λευκάδος στο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Λευκάδος στο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

To διήμερο της Παρασκευής 2 και Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά μετέβη στον Πύργο Ηλείας με αφορμή την διεξαγωγή του Γ’ Πανελληνίου Συνεδρίου επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού).

Συνδιοργανωτές του εν λόγω Συνεδρίου ήταν το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος , η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας, ο Δήμος Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Γενικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ήταν «Από την Αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία». Να αναφερθεί ότι την πρώτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, με εκλεκτούς ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Τίτο Ταμπακάκη, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίο εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στο Συνέδριο, το οποίο εκτός από Πανελλήνιο έχει και Διορθόδοξο χαρακτήρα, παρευρέθηκαν εκτός από τους κληρικούς-εκπροσώπους επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού, καθώς επίσης συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων