30/09/2018 11/10/2018 Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.   Το Πατριαρχικό Συλλείτουργο τελέσθηκε στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που διοργανώνουν  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως...
30 Σεπτεμβρίου, 2018 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 13:50

Πατριαρχικό Συλλείτουργο στη Θεσσαλονίκη και επιμνημόσυνη δέηση στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ

Διαδώστε:
Πατριαρχικό Συλλείτουργο στη Θεσσαλονίκη και επιμνημόσυνη δέηση στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ

Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

 

Το Πατριαρχικό Συλλείτουργο τελέσθηκε στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που διοργανώνουν  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης .

Με τους Προκαθημένους των Εκκλησιών συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες: Δράμας κ. Παύλος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Ικονίου κ. Θεόληπτος, οι οποίοι συνοδεύουν τον κ. Βαρθολομαίο, και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα μνημεία των πεσόντων σε όλους τους τομείς των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλικ (Σερβικό, Γαλλικό, Βρετανικό, Ρωσικό, Ιταλικό και Ελληνικό).

Τα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, μαζί με τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία μαχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούν το λεγόμενο«Μέτωπο της Θεσσαλονίκης», έναν από τους 10 σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους τόπους ιστορικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς στο Ζέιτενλικ αναπαύονται περισσότεροι από 20.500 στρατιώτες, από όλες τις χώρες που πολέμησαν για τις δυνάμεις της Αντάντ στο πλαίσιο της Βαλκανικής Εκστρατείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων