17/02/2021 17/02/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος ανακοινώνει την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου της, που είναι και το μοναδικό στο νησί. Ακόμη, ευχαριστεί όσους βοήθησαν για την παραχώρηση των χώρων του Παλαιού Νοσοκομείου και κάνει έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν ό,τι μπορούν, ελέγχοντας -αν θέλουν-  τα οικονομικά του Κέντρου Πρόνοιας στη...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 20:25

Ανακοίνωση-έκκληση ενίσχυσης για τον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδος

Διαδώστε:
Ανακοίνωση-έκκληση ενίσχυσης για τον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος ανακοινώνει την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου της, που είναι και το μοναδικό στο νησί. Ακόμη, ευχαριστεί όσους βοήθησαν για την παραχώρηση των χώρων του Παλαιού Νοσοκομείου και κάνει έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν ό,τι μπορούν, ελέγχοντας -αν θέλουν-  τα οικονομικά του Κέντρου Πρόνοιας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σας γνωστοποιούμε ότι, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα η ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου, μέσω ΕΣΠΑ, αφού ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου. Σε δύο χρόνια θα παραδοθεί ένα υπερσύγχρονο κτίριο, που θα στεγάσει τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών όμως, είναι ανάγκη, να γίνει προσωρινή μετεγκατάσταση των τροφίμων σε χώρο, που να εξασφαλίζει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Ως τέτοιος χώρος επελέγη (μετά από πολλές συνεδριάσεις του Δ.Σ.) το παλαιό Νοσοκομείο, επειδή πληροί τις προϋποθέσεις εκείνες που επιβάλλονται από το νόμο, για χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων. Δηλαδή επαρκείς και ασφαλείς εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, έτοιμες εγκαταστάσεις, προσβάσεις ΑΜΕΑ και το σπουδαιότερο, παραμένει το Γηροκομείο στο κέντρο της πόλης, κοντά σε όλους μας και με άμεση πρόσβαση στο νέο Νοσοκομείο, σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Κάθε άλλη πρόταση απορρίφθηκε, γιατί είχε υψηλό κόστος (μίσθωμα), ήταν εκτός πόλης της Λευκάδας και δεν συγκέντρωνε κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Όμως όπως γνωρίζετε, το παλαιό Νοσοκομείο έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης. Για να γίνει λειτουργικό, οι χώροι του χρειάζονται επισκευές και διαμορφωτικές επεμβάσεις, οι οποίες ανεβάζουν το κόστος τόσο, που να μη μπορεί το Γηροκομείο, τη συγκεκριμένη στιγμή να ανταποκριθεί.

Τα οικονομικά του Ιδρύματος είναι αναρτημένα από ετών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Για πλήρη ενημέρωση αναφέρουμε ότι κάθε μήνα ξοδεύονται πάνω από 30.000,00 € για τη λειτουργία του, ενώ τα έσοδά του προέρχονται από: α) τις συντάξεις των τροφίμων, που δεν ξεπερνούν μηνιαίως τα 12.000,00 €, β) από δωρεές, που σπάνια πλέον κατατίθενται, γ) την επιχορήγηση της Π.Ι.Ν., που
έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια στο ελάχιστο (3.000,00 € το χρόνο) και δ) την Ιερά Μητρόπολη, από τους Ναούς και τις Μονές της.

Είναι βέβαιο, ότι το μοναδικό Γηροκομείο της Λευκάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί επί πενήντα χρόνια με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των Φορέων της. Αυτό μας δίνει το θάρρος να κάνουμε έκκληση σε όλους τους Λευκαδίτες και τους Φορείς για οποιαδήποτε βοήθεια, σε κόστος υλικών, σε εργασία, σε καλή διάθεση, ώστε σύντομα το παλαιό Νοσοκομείο να γίνει κατάλληλο για την προσωρινή μετεγκατάσταση των ανθρώπων που περιθάλπουμε.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για την παραχώρηση των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου και συγκεκριμένα: την 6η ΥΠΕ, τον Βουλευτή κ. Α. Καββαδά, τον Διοικητή κ. Ι. Μπάκαβο, τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς και τον δικηγόρο μας κ. Χρήστο Χαλικιά. Σε νέα δημοσίευση του Δ.Σ. θα ανακοινωθούν και όσοι βοήθησαν για τις επισκευές του παλαιού Νοσοκομείου.

Οι εργασίες στο παλαιό Νοσοκομείο έχουν ήδη ξεκινήσει και εξελίσσονται με σχεδιασμό. Ας βοηθήσουμε όλοι, Εκκλησία, Βουλευτής, Περιφέρεια, Δήμος, Φορείς, πολίτες, για να καταστεί το παλαιό Νοσοκομείο κατάλληλο για τη μετεγκατάσταση του Γηροκομείου μας και να μπορέσουμε, όσο το δυνατόν συντομότερα, να υλοποιείται το όραμα του νέου υπερσύγχρονου Γηροκομείου!

Οποιαδήποτε προσφορά θα κατατίθεται στους παρακάτω λογαριασμούς του Ιδρύματος:

ΕΘΝΙΚΗ: GR 800 110 399 000 003 996 089 4960 και

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 230 172 454 000 545 403 969 3673 και στη συνέχεια θα επικοινωνείτε με τους υπευθύνους για την αποστολή της νόμιμης απόδειξης ( τηλ: 26450 22570 κιν. 6932 79 32 26 & 697 23 80 739.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων