07/04/2020 07/04/2020 Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Λευκάδα η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου όπου ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος είναι ο Ιεροκήρυκας της Ιερής Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης. Πριν το πέρας...
07 Απριλίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 10:19

Ε’ Κυριακή των Νηστειών στην Ι.Μ. Λευκάδος

Διαδώστε:
Ε’ Κυριακή των Νηστειών στην Ι.Μ. Λευκάδος

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Λευκάδα η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου όπου ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος είναι ο Ιεροκήρυκας της Ιερής Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε Δέηση υπέρ υγείας και ενισχύσεως των εργαζομένων και διακονούντων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας και εν γένει του φιλοχρίστου λαού.

Να τονιστεί ότι η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, βάσει του υπ´ αριθμ. πρωτ.: 1371/619/17.03.2020 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί ῾Ἑπιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.03.2020 έως 30.03.2020¨ και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube καθώς και το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91.6 Fm.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων