15/11/2020 15/11/2020 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς τελέσθηκε χθες το πρωί (Σαββάτου, 14ης Νοεμβρίου 2020 – του Αγίου Φιλίππου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς  Μητροπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 18:49

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία στην Ι. Μονή Προδρόμου

Διαδώστε:
Εις Πρεσβύτερον χειροτονία στην Ι. Μονή Προδρόμου

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς τελέσθηκε χθες το πρωί (Σαββάτου, 14ης Νοεμβρίου 2020 – του Αγίου Φιλίππου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς  Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφού της Ιεράς Μονής π. Χριστοφόρου Αραβανή.

Με την πατρική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και το ύψος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο στη ζωή του πιστού ανθρώπου. Με απλές διδακτικές σκέψεις υπενθύμισε στο χειροτονούμενο τα βασικά στοιχεία του λειτουργού και του ποιμένα της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, την ανόθευτη πίστη, την αμόλευτη αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και την ελπίδα σαν πλοηγό αληθινής ζωής. Ομιλώντας με πατρικά λόγια στον επί δέκα σχεδόν χρόνια Διάκονό του και στενό του συνεργάτη, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Μίλησε για τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις ευθύνες που θα έχει πλέον ως Πρεσβύτερος αλλά και μοναχός έναντι του Θεού και του Λαού Του, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει κηρύττοντας το Ευαγγέλιο που η αγάπη και η χάρις του Θεού αποκάλυψε πολυτρόπως στην Εκκλησία Του.

Ο π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε με την σειρά του τον πνευματικό του πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο, την οικογένειά του, κληρικούς και λαϊκούς, ζητώντας μεταξύ άλλων τις προσευχές όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος στην διακονία του Αμπελώνος του κυρίου μας. Τόνισε την συναίσθηση της αδυναμίας του ενώπιον του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε την πίστη του στην παρουσία της αγάπης του Θεού, δίπλα του. Κατέθεσε επίσης τα συναισθήματά του περί του Υψίστου Μυστηρίου της Ιερωσύνης καθώς και του μοναχικού βίου, τη χαρά και τον φόβο του, τονίζοντας την ελπίδα του στο έλεος της ευσπλαχνίας του Παντοδύναμου Κυρίου.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο Πρεσβύτερό π. Χριστοφόρο ο οποίος μοίρασε εν συνεχεία το αντίδωρο στους κληρικούς και την οικογένειά του που προσέτρεξαν να αναφωνήσουν ομοθυμαδόν το ῾Ἅξιος῾῾!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων