09/06/2023 09/06/2023 Στον ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων, από τούς μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ἅγιος Ῥωμανός ὁ Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων της διδαχθείσας ύλης, καθώς και υμνογραφήματα της Εκκλησίας μας από τους μαθητές...
09 Ιουνίου, 2023 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 15:17

Εκδήλωση λήξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Εκδήλωση λήξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Στον ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων, από τούς μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ἅγιος Ῥωμανός ὁ Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων της διδαχθείσας ύλης, καθώς και υμνογραφήματα της Εκκλησίας μας από τους μαθητές όλων των επιπέδων, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Επίσης αποδόθηκαν παραδοσιακά τραγούδια, από την χορωδία της Σχολής, με την ευκαιρία της συμπλήρωση 570 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και απόφοιτοι της Σχολής, οι οποίοι ευχαρίστως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, απέδωσαν περίτεχνα ιδιαίτερης μουσικής αξίας ύμνους, ενθαρρύνοντας τους νεώτερους μαθητές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος προς το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές της Σχολής αλλά και με τη θερμή του παραίνεση και παρότρυνση να εξακολουθήσουν τη μαθητεία στις τάξεις της Σχολής,  προκειμένου να εντρυφήσουν στη μακραίωνη μουσική μας παράδοση και την ορθή διακονία των ιερών αναλογίων.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο τους καθηγητές όσο και τους σπουδαστές για το όμορφο αποτέλεσμα που παρουσίασαν, ενώ οι φιλόμουσοι ακροατές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την άρτια απόδοση τόσο των εκκλησιαστικών ύμνων όσο και των παραδοσιακών τραγουδιών που απέδωσε η χορωδία της Σχολής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ευλογίες και αναμνηστικά στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές της Σχολής και προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους κέρασμα.

Κλείνοντας την, κατά γενική ομολογία, ευδόκιμη χρονιά της Σχολής, ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές και η έναρξη των μαθημάτων για το νέο σχολικό έτος, θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με τον τον αγιασμό για την νέα διδακτική χρονιά και τον εσπερινό για τη εορτή του προστάτη Αγίου της Σχολής, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων