25/01/2023 25/01/2023 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά της έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Άγιος Ρωμανός Μελωδός» σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής». Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, εκπροσωπώντας τον επιχώριο ιεράρχη κ. Θεόφιλο, πλαισιωμένος από το διάκονο π....
25 Ιανουαρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 21:41

Ευλογία Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Ευλογία Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά της έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Άγιος Ρωμανός Μελωδός» σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής».

Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, εκπροσωπώντας τον επιχώριο ιεράρχη κ. Θεόφιλο, πλαισιωμένος από το διάκονο π. Βασίλειο Μαγκανάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι διδάσκοντες της Σχολής Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Βασίλειος Κακλαμάνης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Λανάρας και η κ. Μαρία Κακλαμάνη καθώς και πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Σχολής.

Ο π. Σπυρίδων, μεταφέροντας τις πατρικές ευλογίες κι ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου, εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της συνάντησης μετά την διετή δοκιμασία της πανδημίας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυετή μέριμνα του Επισκόπου αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία και προσφορά της Σχολής. Τόνισε ότι ο Επίσκοπος είναι η κινητήρια εκείνη δύναμη, ο εμπνευστής όλων που ανοίγει δρόμους και λύνει τυχόν προβλήματα, προϋποθέτοντας την ενότητα στους κόλπους της Εκκλησίας. Με τη σειρά του ο Διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε στον αγώνα των στελεχών της «να εμποτίζουμε τις καρδιές των μαθητών μας με την αγάπη για την Θεία Λατρεία, διότι η Βυζαντινή Μουσική υπάρχει για να διακονεί την Λατρεία του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων