24/05/2020 24/05/2020 Την Πέμπτη, 21η Μαΐου 2020, ήταν ημέρα διπλού εορτασμού για το νησί της Λευκάδας, καθώς εκτός από την εορτή των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Λευκάδα εορτάζει παράλληλα και την 156η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος Πανηγυρική Αρχιερατική...
24 Μαΐου, 2020 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 13:34

Η 156η επέτειος της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα στην πόλη της Λευκάδος

Διαδώστε:
Η 156η επέτειος της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα στην πόλη της Λευκάδος

Την Πέμπτη, 21η Μαΐου 2020, ήταν ημέρα διπλού εορτασμού για το νησί της Λευκάδας, καθώς εκτός από την εορτή των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Λευκάδα εορτάζει παράλληλα και την 156η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, πλαισωμένου από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μορφές των εορταζομένων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την συμβολή τους στην καθιέρωση της χριστιανικής πίστης.

Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους κληρικούς μας κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος όπου και εψάλη επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, με την παρουσία μόνο των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, κρατώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού.

Στην συνέχεια, εψάλη τρισάγιο όπισθεν του Ιερού Ναού στην μνήμη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Πρόξενου Πέτρου Σταύρου και της συζύγου του Πηνελόπης καθώς και των κτητόρων του εν λόγω Ιερού Ναού Σπυρίδωνος και Μαρίας Σταύρου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου, του κλήρου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της νήσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων