30/08/2020 30/08/2020 Το Σαββάτο, 29 Αυγούστου 2020, εορτή της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού, εόρτασε το ομώνυμο εξωκκλήσι της παραλίας του Αγίου Ιωάννου (“Αντζούση”) της πόλεως της Λευκάδος. Το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλλη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών που είχε από νωρίς κατακλύσει το χώρο...
30 Αυγούστου, 2020 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 19:03

Η εορτή της Αποτομής στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου “Αντζούση”

Διαδώστε:
Η εορτή της Αποτομής στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου “Αντζούση”

Το Σαββάτο, 29 Αυγούστου 2020, εορτή της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού, εόρτασε το ομώνυμο εξωκκλήσι της παραλίας του Αγίου Ιωάννου (“Αντζούση”) της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλλη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών που είχε από νωρίς κατακλύσει το χώρο γύρω από τον εορταζόμενο Ιερό Ναό.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του υπευθύνου εφημερίου του εξωκκλησίου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αναστασίου Μεσσήνη και του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Σεραφείμ Περγάρη. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλλη ο μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Ιωάννου, κλείνοντας έτσι ο κύκλος των λατρευτικών εκδηλώσεων της μεγάλης αυτής εορτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων