10/07/2023 10/07/2023 Επ᾽ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Οσίου Θεοφίλου του εκ Ζίχνης του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2023, Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Λιβαδίου Καρυάς Πανοσιολογιώτατος...
10 Ιουλίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2023 - 20:23

Η εορτή του Οσίου Θεοφίλου του Μυροβλήτου στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Θεοφίλου του Μυροβλήτου στη Λευκάδα

Επ᾽ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Οσίου Θεοφίλου του εκ Ζίχνης του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2023, Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Λιβαδίου Καρυάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής πλαισιωμένος από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λευκάδος, Νυδριού – Μεγανησίου και Σκορπιού.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο π. Χριστοφόρος Αραβανής αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο βίο και τις αρετές του εορταζομένου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Αν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος δεν εόρτασε και φέτος τα ονομαστήριά του, παρ᾽ ολ᾽αυτά από νωρίς το πρωί κλήρος και λαός προσέτρεξε να συμμετάσχει στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας αλλά και να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο τα «έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων