22/08/2023 22/08/2023 Το διήμερο του Σαββάτου, 19 και της Κυριακής 20 Αυγούστου 2023 η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου Λευκάδος (κεντρική αγορά) την Σύναξη πάντων των Εφόρων και Προστατών Αγίων της νήσου Λευκάδος. Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...
22 Αυγούστου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 17:44

Η ετήσια Πανήγυρη της Συνάξεως των Εφόρων και Προστατών Αγίων της Λευκάδας στον Ι.Ν Εισοδίων Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η ετήσια Πανήγυρη της Συνάξεως των Εφόρων και Προστατών Αγίων της Λευκάδας στον Ι.Ν Εισοδίων Θεοτόκου

Το διήμερο του Σαββάτου, 19 και της Κυριακής 20 Αυγούστου 2023 η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου Λευκάδος (κεντρική αγορά) την Σύναξη πάντων των Εφόρων και Προστατών Αγίων της νήσου Λευκάδος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Λιβαδίου Καρυάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαθύτερη σημασία της εορτής. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας και ώρα 10.30 μ.μ. εψάλη το Μικρό Απόδειπνο και στη συνέχεια η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τους εν Λευκάδι Αγίους.

Το πρωί της Κυριακής, 20 Αυγούστου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ευσεβών χριστιανών στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιωτάτος Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην εφετινή Ιερά Πανήγυρη καθώς και τον ευσεβή κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τον φιλόχριστο λαό για την συμμετοχή τους στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ευχόμενος έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα κατ´άμφω.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους και στη συνέχεια ο Μικρός Αγιασμός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων