01/11/2020 01/11/2020 Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εκ Μικράς Ασίας) και της μητρός αυτών Αγίας Θεοδότης στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος. Σήμερα το πρωί (Κυριακής, 1 Νοεμβρίου) τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ᾽ αρτοκλασίας, ιερουργούντων του Πανοσιολ....
01 Νοεμβρίου, 2020 - 20:50

Η γιορτή των Αγίων Αναργύρων στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Η γιορτή των Αγίων Αναργύρων στη Λευκάδα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εκ Μικράς Ασίας) και της μητρός αυτών Αγίας Θεοδότης στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος.

Σήμερα το πρωί (Κυριακής, 1 Νοεμβρίου) τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ᾽ αρτοκλασίας, ιερουργούντων του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, του εφημερίου του εν λόγω Ιερού Ναού, Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Τσαβαλά και του ευλαβεστάτου Διακόνου, π. Νικολάου Κοντοπρία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5.00 μ.μ. τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Επίσης, χθες το απόγευμα (Σαββάτου, 31 Οκτωβρίου 2020) και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας με την συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου μηνός Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η μνήμη των Αγίων Αναργύρων (των εκ Μικράς Ασίας) και της μητρός αυτών Αγίας Θεοδότης εορτάσθηκε και  στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στους Πηγαδησάνους Λευκάδος.

Το πρωί της Κυριακής, 1 Νοεμβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ευλαβέστατος Διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, καθώς και τους εορταζόμενους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό. Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του πρωτομηνιάτικου Αγιασμού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 31 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5.00 μ.μ. εψάλη ο Μεγάς Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, αναφερόμενος στα χαρίσματα και την ανιδιοτελή προσφορά των εορταζόμενων Αγίων Αναργύρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων